Революція гідності. Війна. Рівненщина

Пам'яті загиблих земляків - воїнів АТО



Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Пошук

Категорії розділу

Легенди краю [21]
Музейні експозиції [1]
Радивилівщина: час, події, люди [39]
Майстерня слова [20]
Мистецькі грані [15]
Рідне місто моє, тебе я прославляю [13]
Марія Федорович [6]
Герої не вмирають [8]
Вірші Д.Суханова [2]
Наші видання [1]
м.Радивилів [29]
Хотинська сільська рада [7]
Ситенська сільсіка рада [13]
Михайлівська сільська рада [5]
Дружба [36]
Березинівська сільська рада [8]
Боратин [24]
Довгалівка [16]
Башарівська сільська рада [20]
Срібне [10]
Крупець [9]
Бугаївка [4]
Опарипси [3]
Добриводська сільська рада [13]
Теслугів [15]
Пляшівка [11]
Гранівка [7]
Козин [6]
Пустоіванне [15]
Іванівка [17]
Іващуки [5]
Зарічне [3]
Бригадирівка [12]
Немирівська сільська рада [19]
Жовтневе [35]
Підзамче [15]
Копані [6]
Острів [14]
Пляшева [21]
Рідківська сільська рада [17]
Григорій Комар [2]
Сестрятинська сільська рада [10]
Середа, 24.04.2024, 14:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Блог Радивилівської міської бібліотеки
"Краєзнавчий гід"

Каталог статей

Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 553
Показано матеріалів: 551-553
Сторінки: « 1 2 ... 54 55 56

   Під час тижня дитячого читання в районній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з юною поетесою Яриною Дейнекою ученицею 9-В кл. НВК "школа № 1 - гімназія", яка презентувала свою першу книжечку поезії "Вірні клавішам пальці" видану у м. Львів у видавництві "Українські технології", 2011р.
 

    У творчості юної поетеси гармонійно переплелися два основні види мистецтва - поезія та музика. Віршам Ярини властива поетична щирість, музична наснаженість. У цих віршах вгадується чутлива натура авторки, її небайдужість до навколишнього світу, який вона напрочуд поетично переосмислює. Ярина Дейнека подарувала читачам районної бібліотеки для дітей та публічно - шкільним бібліотекам району свою книжку поезій.
Радивилівщина: час, події, люди | Переглядів: 583 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.03.2012 | Коментарі (0)

    Відчуття рідної землі - це найсвятіше, що дароване Богом людині. Воно починається з першого слова, мовленого дитині батьками рідною мовою, з першого пізнання історичної, культурної, духовної спадщини тієї малої батьківщини, де явився на світ. Вивчати і знати літературу рідного краю - святий обов'язок кожної людини, яка прагне мати майбутнє як для себе особисто, так і для свого народу і держави. Великий О. Довженко писав: "Людина завжди повинна знати, звідки вона пішла в життя. Людина не має права бути безбатченком!" Любі друзі, у фонди Радивилівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек надійшла нова література краєзнавчого напрямку.

   Хотілося б порекомендувати читачам літературно-краєзнавчий журнал Рівненщини Погорина №18/19 за 2011 рік. Тут надруковані прозові твори сучасних авторів С. Курінного "На перехрестях долі", Д. Годуна "Незаконнонароджений" та ін.; поезію М. Пасічника "Дерево обіч лісу", М. Степанюка "Моє Полісся - диво з див" а також дебют В. Люліч "Терпкий присмак осені" а для тих хто любить гумор М. Кащук "Якщо...", В. Титечко "Хабар за барана" та багато іншого матеріалу по літературознавству, історії, культурі.




 
 

    Літературно-критичний нарис Л. Воловець "Святослав Праск" - це глибокий і всебічний твір про життя і творчість члена Національної Спілки письменників України, лауреата літературних премій ім. Г. Чубая та ім. Світочів, відомого поета і прозаїка Рівненщини С. Праска, присвячена 70-річчю письменника і 50-ти річчю його творчої діяльності а також ін. авторів: Ю. Загорського "На острові", В. Ост "Сердце ангела", О. Євтушок "Пиво з абрикосів", А. Волошина "Моя душа і в сутінках відверта" та ін.
Радивилівщина: час, події, люди | Переглядів: 530 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

    На життєвому шляху ми зустрічаємо різних людей. Одні з них нічим не відрізняються від тисяч інших. Від деяких хочеться триматися подалі. Але є люди, зустрівшись з якими, ми зупиняємось, щоб їх краще роздивитись, ближче познайомитись. Бо є в них щось особливе, рідкісне в цьому світі. Ось, нещодавно радивільчани мали прекрасну нагоду відкрити для себе ім’я талановитої нашої землячки, звичайної жінки – пенсіонерки Марії Володимирівни Федорович. Окрім того, що пані Марія вродлива жінка, турботлива донька, ніжна матуся, любляча бабуся, вона чудово співає, пише прекрасні пісні, а ще навчає надвечірянців співу.
    Проте творчі здібності Марії Володимирівни проявилися не відразу. Спочатку жінка відкрила в собі талант співу, а ставши музичним керівником клубу «Надвечір’я» - талант створювати пісні.
    Пані Марія народилася і виросла в мальовничому селі Немирівка, де пройшли її дитячі та юнацькі роки. Любов до пісні їй привила мама Олександра Степанівна Мамчур, яка працювала завклубом в рідному селі. Потім було навчання в Бродівському педучилищі, Київському педінституті.
    Марія Володимирівна все своє життя присвятила дітям. На Київщині працювала вчителем музики в початкових класах, була завучем по навчально - виховній роботі. Праця пані Марії в школі була високо оцінена. Вона отримала звання вчитель – методист, відмінник народної освіти.
    В добірці Марії Володимирівни понад 20 пісень. Є серед них пісні патріотичного змісту, такі як: «Якби були у мене крила», «Козаки», «Калина, червона калина», «Милий край», «Любіть життя», «Відлітали у вирій лелеки». З великим інтересом присутні слухали пісні про нашу маленьку Батьківшину - Рівненщину, зокрема пісні: « Рівненщини край», «Слава Радивилівщині», «Радивилів – моє місто миле», «Привіт, Немирівко».


    Звучали на заході і ліричні пісні, такі як: «Дівчина – краса», «Ромашки». Але найтепліше глядачі сприйняли жартівливі пісні: «Покохала дідуся», «Добре налякався», «Поженилися сини» тощо.

 
   Вечір – портрет Марії Федорович завершився найулюбленішою піснею клубу - «Надвечір’я» на слова Ю. Музиченко.
    А потім героїню свята вітали численні гості: заступник голови райдержадміністрації Олександр Єфремович Дідук, в. о. голови районної ради Петро Васильович Ковальчук, керуючий справами районної ради Анатолій Григорович Тимошейко, представники міської ради, директор ЦСПШБ Людмила Олексіївна Войтишина, директор територіального центру соціального обслуговування Микола Іванович Малишкін, голова районної ветеранської організації Василь Андрійович Бондар, а ще численні друзі, знайомі, рідні.
    Свято справило на всіх присутній хороше враження. Пісні, створені цією талановитою жінкою ще довго будуть відлунювати в серцях глядачів.
Радивилівщина: час, події, люди | Переглядів: 588 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 531-540 541-550 551-553